2010. május 5., szerda

Ganoderma kávé - több mint igazi kávé!


Az egészséges életmódra törekvők számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma.
Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekező rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle.
A brit szaklap, a Medical News Today cikke szerint több alapos elemzésnek és az egyre szaporodó bizonyítékoknak köszönhetően kiderült, hogy a kávé fogyasztása védő hatású a vastagbél mirigydaganatával szemben, mint ahogy a végbél- vagy a májrák esetében is.
A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetően jelentősen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sőt, talán még hasznos is lehet. A cikk szerint a jövőben speciális kávétípusokat fejlesztenek majd, amelyek egészségre gyakorolt hatását tovább javítják. Kevesen tudják azonban, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetően a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.
Vannak olyanok, akik a koffein hatása miatt nem isznak kávét és/vagy teát, ám az új kávéfajta, amellett, hogy valóban kávéíze van, mentes a koffein negatív hatásaitól. Lefekvés előtt is nyugodtan fogyasztható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást. HVG 2007. november 21


A DXN ganodermakávé kereskedelmi forgalomban lévő természetes brazil arabica kávé. Egészségügyi hatását a hozzáadott gyógygomba kivonatnak - a pecsétviaszgombáénak (Ganoderma lucidum) - köszönheti. Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, nyugtató hatású, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből és sokaknál segített a vérnyomás beállitásában, legtöbbször csökkentésében. A kínálatban találunk még - szintén ezt a gyógygombakivonatot tartalmazó - teát, forró csokit, mokkakávét (feketekávéval kevert kakaót)  3in1 kávékat és mentolos illetve kávés cukorkát is és természetesen mindezeket a hatóanyagokat tartalmazó kapszulákat is! A ganodermával való gyógyítás több ezer évre tekint vissza a keleti kultúrában ganoterapia néven.
A nyugati medicina az 1970-es évektől foglalkozik a témával és ma is több mint 600 területen folyik a kutatás és a klinikai vizsgálat a ganoderma csodálatos hatásainak orvosi alátámasztására és felhasználására!Japánban és Kinában már hivatalosan elfogadott gyógyhatású készítmény a rák megelözésére, az immunrendszer serkentésére és a rák hagyományos kezelésének kiegészítésére, a kemoterápia negativ hatásainak csökkentésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése